Майстриня Тетяна Протчева вперше поєднала українську вишивальну традицію з новаторською технікою глоу-арт, таким чином винайшла новий напрямок мистецтва вишивки – сяюче мистецтво. Цей стиль вишивки уже занесено до Книги рекордів України.

"Традиційну українську вишивку Тетяна поєднала із новаторським "глоу-артом", в результаті чого було створено новий напрямок мистецтва — сяюче мистецтво. І слід відзначити, що вишивки винахідливої майстрині, дійсно, сяють у темряві", — кажуть у прес-службі Посольства України у Державі Ізраїль.

Майстриня розповідає, що вже вишила образи Ісуса Христа, Тараса Шевченка, Леонардо да Вінчі, Гіппократа, Ейнштейна, Стіва Джобса, Енді Уорхола та інших відомих особистостей, які "проявляються у темряві і стають майже живими співрозмовниками з відвідувачами". Особливо вражаючий ефект, за словами Тетяни Протчевої, створює сяйво Оранти.

Читайте також: В Запоріжжі в'язні відкрили крамницю екологічних продуктів

До слова, вишивальниця також відома своєю 3D- вишивкою, вишивкою, яку можна слухати і навіть вишиваною молитвою за мир. Вона є засновницею першого в Києві Музею вишивки.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще