Генеральний штаб Збройних сил України допускає, що в країні доведеться оголосити повну мобілізацію - все буде залежати від ситуації на Сході, пише Hronika.info.

Через кілька днів, а точніше 17 серпня, закінчується шоста хвиля мобілізації, а в Міністерстві оборони вже заговорили про можливі наступні мобілізаційні етапи.

Заступник міністра оборони Петро Мехед повідомив, що план шостої хвилі мобілізації виконаний лише на 50%. А начальник Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генштабу ЗСУ Володимир Талалай сказав, що в шосту хвилю воєнкоми зіткнулися з тим, що багато громадян мають проблеми зі здоров'ям. А ось агресивна мобілізаційна політика, коли повістки вручали прямо на вулиці і блокпостах, не принесла позитивного результату - люди почали змінювати місце проживання, виїжджати на заробітки.

Читайте також: Бойовики б'ють рекорди порушення Мінських угод - 152 обстріли за добу

"Крім того, в перших двох хвилях було більше людей, які приходили до військкоматів добровільно", - додав прес-офіцер Генштабу ЗСУ Олексій Мазепа.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Мехед не виключає проведення нових мобілізаційних хвиль до кінця 2015 року. Але уточнює - в Міноборони проводиться активна робота для того, щоб збільшити кількість військових, готових підписати контракт.

Талалай уточнив: залежно від того як складатиметься ситуація на Сході, у випадку масштабної агресії можлива повна мобілізація, коли закличуть всіх, хто здатний тримати в руках зброю.

Нагадаємо, Генеральний штаб Збройних сил заявив про концентрацію бойовиків на передових позиціях лінії розмежування. Військові вважають, що незабаром почнеться наступ на сили АТО.