21 серпня після місячного проведення ремонтних робіт для киян та гостей міста знову відчинить свої двері Київський фунікулер.

Крім необхідноuj лагодження коліс, гальм, тягового приводу, систем зв'язку, управління та сигналізації, комунальники вирішили перетворити зовнішній вигляд самого вагончика і намалювати на ньому "схили Дніпра в концепції дня і ночі".

Київський архітектор Ігор Скляревський, який пару років тому повернув вагончикам історичну розмальовку, намагався не допустити появи нових мистецтв.

"Останні надії на хоч якісь залишки адекватності КП" Київпастранс "випарувалися. Зробили два роки тому навігацію, плакати, правила, логотип, повернули історичну розмальовку вагонам. Але ні, вагони ж не можуть бути просто і строго пофарбовані, обов'язково потрібні "краєвиди Дніпра, віконані в Концепції дня та ночі"", - пише на своїй сторінці на Facebook творець Пейзажки.

І ось в мережі з'явилися перші фото "відреставрованого" вагончика. Виклав їх на Facebook київський активіст Арсеній Фінберг.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

"Схоже, київський фунікулер вирішили перетворити в кімнату страху", - пише Фінберг.

Жителі міста неприємно здивовані новим креативом.

Читайте також: В оновленому столичному фунікулері з'явиться wi-fi (фото)

"Надзвичайна подія - Київський фунікулер знайшов найстрашнішу розмальовку за всю свою 110-річну історію." Київпастранс "ретельно приховує автора цього творчості. Більшого позорища в зовнішньому вигляді громадського транспорту в Києві я ще не бачив. Френди порівнюють з катафалком і вважають, що реклама майонезу була б краще", - пише на своїй сторінці на Facebook урбаніст Григорій Мельничук.

"Він ніби згорів", - додає Сергій Дода.