Кафешки та ресторанчики масово підключаються до соціальної програми "Нагодуй воїна". Список закладів активно розходиться просторами Мережі - там не тільки столичні, а й житомирські, львівські, івано-франківські та інші заклади. Портал "Знай" з'ясував за яких умов солдати, що воювали на фронті, зможу пообідати безкоштовно.

Почати нашу перевірку вирішили із столичного кафе "Гурман Бургер", що за адресою пров. Кутузова, 3. Туди ми прийшли з нацгвардійцем Володимиром Бойчуком, у якого за плечима фронт і серйозні поранення.

"Гурман Бургер" виявився швидше закусочною, ніж кафе. На вулиці для відвідувачів виставили декілька столиків, усередині крихітного кафе – жодного столика. Запитуємо на барній стійці які є знижки або пропозиції для учасників бойових дій. Працівник кафе не зміг відповісти відразу і попросив у колег допомоги. Виявилось, що безкоштовно годувати вони не готові.

"Нам господар сказав, що якщо хтось заплатить за обід для солдатів, тоді-то й нагодуємо", - відповів один з працівників "Гурман Бургер".

Виявилось, що всі ресторани й кафе в списку працюють за таким же принципом. "У нас часто "підвішують" для воїнів обіди – перше, друге та напій. Але солдати рідко до нас заходять, - зітхає працівник музичного гастро-паба "ПроРок". – Алкоголь? Ні, солдатам не залишали алкоголь ще".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

У кафе "Галицький Штрудель" також розповіли, що "підвішують" обіди: "Люди проплачують щось з меню. А вже потім солдат може це отримати безкоштовно. Потрібно показати посвідчення учасника бойових дій. До речі, відвідувачі все активніше беруть участь у програмі. Ось з вами зараз говорю, а у нас вже 12 обідів для воїнів за сьогодні".

У новому ресторанчику "Каратель", який любився не лише простим киянам, але сюди стали активно приходити солдати на ротації, навіть знижку зробили для АТО-шників.

Читайте також: Пригости героя: кафе, де можуть безкоштовно нагодувати воїна АТО

"15% для тих, хто покаже посвідчення УБД. Добровольці? Можемо й їм зробити знижку, якщо доведе що був на війні. Загалом, посвідчення бажане, але не обов'язково, - говорять в "Карателеві". – До речі, ми теж беремо участь в соціальній акції "Нагодуй воїна" і люди "підвішують" обіди для солдатів". Там відвідувач платить за пригощання воїнові. Назву блюда пишуть на аркушику і кріплять на стенд з барной стійкою, а солдат вже може вибрати серед "підвішених" блюд.