Активісти запропонували зробити 29 серпня Днем пам'яті полеглих воїнів за незалежність України. Про це в ході відкриття меморіалу, присвяченого українським військовослужбовцям, що загинули біля Іловайська, сказала юрист ГО "Дружина України" Олена Розвадовська, пише Укрінформ.

"Ми вирішили, що такий день має мати своє місце в історії. Ми вирішили написати відкриті листи Президенту України, заступнику міністра оборони пану Мехеду, Віталію Кличку, а також начальнику міліції міста Києва Терещуку Олександру, з приводу того, щоб посприяти запровадити всеукраїнський день пам'яті та жалоби за воїнами, які полягли за цілісність і незалежність України",- сказала вона.

За її словами, цього дня мають бути скасовані всі розважальні заходи та приспущені прапори по всій країні.

Читайте також: У Парку Слави встановлять меморіал героям АТО - Порошенко

"Єдине, що ми можемо зробити для полеглих, це пам'ятати про них і ніколи в житті не забути", - додала Розвадовська.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Нагадаємо, сьогодні в Києві на зовнішньому мурі Михайлівського Золотоверхого монастиря відкрили меморіал "Стіна Народної Пам'яті", присвячений українським військовослужбовцям, загиблим під Іловайськом рік тому.