Cьогодні внаслідок штурму Верховної Ради загинув один правоохоронець.

Про це "Громадське ТБ" повідомив голова КМДА Віталій Кличко.

"Сьогодні не тільки зовнішні вороги шкодять Україні, а й деякі внутрішні сили розхитують ситуацію, щоб отримати сумнівні політичні дивіденди", - написав мер Києва на своїй сторінці у Facebook.

Він пообіцяв знайти злодіїв та покарати їх.

Читайте також: Штурм під Радою: мітингувальники кинули бойову гранату у нацгвардійців (відео)

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут
Показати ще

У 15.12 Борислав Береза показав фото простреленого вікна Верховної ради на третьому поверсі.

О 15.30 народний депутат Олексій Гончаренко повідомив, що каменем поранений в голову французький журналіст з видання Finance. Йому надали першу медичну допомогу і відправили в 17 міську лікарню.

Користувачі соціальних мереж почали збирати гроші і гуманітарну допомогу постраждалим.

Волонтер Мирослав Гай написав, що в шпиталі МВС багато поранених.

"Запропонували допомогу від нашого фонду: коляски, ліжка, медикаменти. Зараз йде оцінка кількості постраждалих і характер травм, після цього стануть зрозумілі потреби", - пише він.

Журналіст Христина Бердинських повідомляє, що біля Ради стоїть 25 швидких, лікарі підтвердили, що 56 людей поранені.

Станом на 15:50 в МВС повідомили, що сутички на вулиці Грушевського припинилися.

16.00 - в лікарнях перебуває 62 поранених бійца Нацгвардії. Четверо – у вкрай важкому стані.

16.10 - один з нацгвардійців помер.

"Четверо бійців отримали осколкові поранення рук, ніг та голови. Двоє були доставлені в непритомному стані. На щастя, вони вже прийшли до свідомості. Травмованих доставлено до центрального шпиталю Міноборони, шпиталю МВС на Лук'янівці, центральну поліклініку МВС на Пилипа Орлика та в Олександрівську лікарню. Можливо, їх також доправили в інші лікарні столиці, але поки ми цією інформацією не володіємо", - розповів "Знай" керівник прес-служби Північного оперативного командування НГУ Євген Роженюк.

16.30 – в Нацгвардії підтвердили інформацію про смерть бійця 25-річного Ігора Дебріна.

"Він помер від поранення в серце. Що саме стало причиною – куля чи осколкове поранення, покаже розтин. Дійсно, в районі серця видно невеличкий отвір", - розповів "Знай" керівник прес-служби Північного оперативного командування НГУ Євген Роженюк.

Ігор – родом з Херсонської області, був солдатом строкової служби. 16 вересня він зустрів 25-й день народження.

17.24. В рідному селі Ігора про трагедію знають. Кажуть, що хлопець тільки навесні був призваний до армії.

До цього навчався в Херсонському технологічному інституті, працював на Бериславському машинобудівельному заводі.

"Мама у нас в селі працює директором дитячого садочку. А батько раніше працював на тому ж заводі виконробом. Дуже хороша родина", - сказав "Знай" голова сільради Олександр Козак.

17.50 Глава МВС Арсен Аваков повідомив, що гранату кидав Гуменюк Ігор Володимирович. Під час задеранія він називав себе свободівцем і бійцем батальйону "Січ".

"Використовував гранату типу РГО. Одна граната була при ньому під час затримання, іншу він кинув, зізнався в цьому. Чека від гранати була в нього", - заявив він.

18.50 - кияни несуть квіти до місця загибелі нацгвардійця.

18.55. - ВО "Свобода" в Twitter покликало на мітинг проти затримання їх 20 активістів. Користувачі соціальних мереж бурхливо відреагували на це повідомлення, засудивши дії свободівців під парламентом.

Президент Петро Порошенко звернеться до народу з приводу сьогоднішнього штурму.

Нагадаємо, що сьогодні під час сутичок мітингувальники кинули в нацгвардійців бойову гранату. Внаслідок цього двоє з них отримали важкі поранення.

Антон Геращенко повідомив, що вони знаходяться у тяжкому стані, одному з них пробили легені. Пізніше з'явилась інформація, що одному силовику відірвало ногу від взриву.

Вважається, що поранення отримали більше 100 людей.