Освітяни розповіли про зміни в навчальному процесі, які чекають на учнів шкіл у цьому році. Про це пише "ТСН".

Зокрема, в українських школах з підручників історії зникне поняття "Київська Русь". В усіх текстах цей термін замінять на "Русь-Україна".

Цього року у школах також побільшає кількість годин англійської мови.

Предмета "Всесвітня література" в розкладі більше не буде, зате з'явиться "Зарубіжна література". Змінили і сам перелік творів – наприклад, "Маленького принца" Антуана де Сент-Екзюпері діти читатимуть не в 6 класі, а у 8. Вчителі переконані, так школярі краще зрозуміють філософію казки.

З програми української літератури взагалі прибрали деякі твори. Серед іншого, діти не будуть вивчати "Каменярів" Франка та його ж поему "Мойсей". Першачки відтепер більше годин читатимуть "Буквар".

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

У програмі з математики спростили деякі поняття: замість слова "множина" з'явилася фраза "група предметів". А деякі складні теми з української мови перекинули із першого у 5 клас.

Читайте також: Батьки самостійно обиратимуть директора школи - Квіт

Відтепер під час вивчення "права" більше уваги на уроках викладачі будуть приділяти підприємництву, юридичній та адміністративній відповідальності, а також децентралізації.

Крім того, в новому навчальному році дітям будуть більше розповідати про екологію, толерантність, безпеку в Інтернеті та патріотизм.

Нагадаємо, український прем'єр Арсеній Яценюк вважає, що в Україні треба запровадити систему, за якою кожен вчитель буде зацікавлений в тому, щоб у нього були найкращі результати.