Центри, які будуть координувати роботу кримськотатарської діаспори, з'являться в США, країнах Європи та в Туреччині.

Про це повідомив глава Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров під час зустрічі з кримчанами у Львові, пише Delo.ua.

За його словами, кримські татари в усьому світі повинні активізуватися для повернення Криму під контроль України, а також чинити тиск на уряди своїх країн для посилення санкцій проти країни-агресора.

"Для того, щоб координувати цю діяльність, ми, дійсно, працюємо над відкриттям деяких таких центрів Конгресу і Меджлісу, вони будуть об'єднані в деяких країнах. Ми почали це робити з Вашингтона, і в Нью-Йорку у нас будуть люди. Другий крок - це Брюссель і Варшава. Також Анкара, це зрозуміло", - сказав Чубаров.

Читайте також: В анексованому Криму знайшли вбивцю двох кримських татар

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Нагадаємо, на початку серпня в столиці Туреччини Анкарі відбувся II Всесвітній конгрес кримських татар, на якому обговорювали стан кримських татар в Криму.

Під час засідання переобрали президента Конгресу, прийняли ряд звернень, у тому числі до світової громадськості та кримських татар, а також резолюцію про ситуацію на півострові у зв'язку з анексією Росією Криму і репресіями російської влади проти кримських татар.