В Україні вперше вийде роман нобелівського лауреата Габріеля Гарсіа Маркеса "100 років самотності". Прав друкувати книги цього автора українське видавництво добивалося аж 18 років.

"Ми вели переговори 18 років про те, щоб отримати права друкувати Маркеса. І лише зараз, вперше в Україні, виходить законне, правне видання Маркеса. "100 років самотності" з'явиться у продажу вже післязавтра, 10 вересня на книжковому форумі у Львові", - розповів "Знай" генеральний директор харківського видавництва "Фоліо" Олександр Красовіцкий.

Маркес не горів бажанням видавати книги в країнах пострадянського простору, оскільки автор образився, що СРСР видавало його книги з цензурою. Востаннє "100 років самотності" виходили у нас ще в 1967 році, та й те російською мовою.

Читайте також: Книгу Надії Савченко представлять у четвер на "Форумі видавців"

"Переклад відомого роману автора зроблене Петром Соколовським, - говорить Красовіцкий. - Наступний роман латиноамериканського письменника, який ми готуємо, - "Любов під час чуми" з перекладом Віктора Шовкуна".

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші
Показати ще

"Сто років самотності" на книжкових полицях коштуватиме в районі 200 грн.