Війна змінила нас і країну. Нові реалії вимагають нових сенсів, нових символів і нових пісень.

"Знай" склав хіт-парад 10 найкращих пісень для військових на передовій - з неподоланою вірою в нашу перемогу.

Ще зовсім небагато, ще трохи, доберусь додому, додому в спокій

Карпатський гурт "ТРИСТАВІСІМ" сформувався в Ужгороді на початку цього року і встиг випустити вже два альбоми. Свою музику вони назвають "карпатським рок-н-роллом", а слоганом: "Коли ми разом, то є сила, коли ми по парам - то любов, і по-одному сильні теж неначе ведміді, ми - березна в жилах тече кров!". Однією з перших їх популярних пісень стала "Додому в спокій", яка вийшла в лютому.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Богу душу нашу віддамо єдину, за нашую землю - священну Україну

Гурт "ШАБЛЯ" був створений осінню 2013 року у Києві. Вони часто грали під час Євромайдану, а в червні 2014-го випустили сінгл "Браття-українці", який одразу став хітом Інтернету та лідером мобільних додатків. На пісню зробили безліч каверів, їй навіть вітали українців з Новим роком опозиційно налаштовані росіяни.

Все туди - на фронт, нашим пацанам

Гурт "Гайдамаки" у вересні минулого року випустив пісню "Нашим пацанам", з якою вони об'їхали Україну з туром "Сильні духом". Кліп знімали на передовій, де музиканти співали пісню перед бійцями.

У воїна "Блакитної стежі" і серце з літаком на двох

Гурт "Кома" був створений ще у 1993 році. Восени 2014-го екіпажу "Блакитної стежі" та всім воїнам, які захищають Україну від російських терористів, присвятили пісню.

Ми не готувалися до війни і отримали все це. Ну, нічого, прийде і наше українське літо.

Пісню харків'янина Бориса Севастьянова "Гради" українці почули влітку 2014-го. Вона стала реакцією на збитий пасажирський "Боїнг" російськими терористами над Донбасом. За 2014-2015 роки Севастьянов дав декілька десятків концертів в зоні АТО.

Не здавайся!

Пісня білоруського добровольця Алеся Черкашина з позивним "Тарас", яку оприлюднили після його в добровольчому батальйоні "Правий сектор" і помер від поранень, отриманих в серпні цього року під Білокам'янкою на Донбасі.

"Останній контакт з Алесем відбувся 6 серпня, я обіцяв, що незабаром відбудеться презентація кліпу. Через два дні він був поранений у бою. Останні рядки пісні "Не задавайся", на жаль, виявилися для нього пророчими...", - говорить режисер-документаліст Антон Тележніков.

Нам перемога Богом призначена (+18)

Пісня про АТО українських прикордонників з Донецької області, яка швидко пішла в народ. Слова пісні про боротьбу з промосковськими терористами поклали на мелодію "Демобілізація" групи "Сектор Газа".

Рятує нас залізна воля, залізний дух і крок залізний

"Залізний дух" народився після поїздки групи "The Вйо" на АТО до 24-ої бригади. "Ми близько познайомилися з 24-ою окремою механізованою "Залізною" бригадою. Мені захотілося зробити пісню від імені воїна. Я послухав, які ведуться розмови, коли воїни, телефнують з фронту додому - звичайно, говорять "у мене все нормально, займаюся своєю справою". І ось таким чином з'явилася пісня "Залізний дух". За приспів ми узяли гасло 24-ої бригади - "Залізна воля, залізний дух і крок залізний"", - розповів фронтмен групи Мирослав Кувалдін.

І жоден з нас присяги не порушив, і зброї теж ніхто не випустив із рук

Пісню "Висота" ("Ніхто крім нас") українська група "Тартак" присвятила кіборгам з Донецького аеропорту. Лідер групи Олександр Положинський розповідає, що написати цю пісню його попросили десантники: "На нашому сайті я побачив, що хтось з бійців залишив прохання створити композицію для українських десантників". "Тартак" багато раз давав концерти на фронті для українських воїнів.

Воїни світла, воїни добра

Остання пісня білорускої групи "Ляпіс Трубецькой" стала справжнім гімном революції на Євомайдані, а пізніше і всіх українських воїнів, які захищають Україну від агресії Росії.
Її співали перед початком штурму російськими військовими українські моряки з тральщика "Черкаси" у Криму. А пізніше в Мережі було безліч відео наших солдатів, які також виконували "Воїни світла".