В Україні між розробниками в особі компанії "ІнтерПроІнвест", виробниками та потенційними споживачами укладено угоду з організації виробництва дослідної партії унікального українського автоматичної зброї нового покоління "Малюк".

Про це повідомляє "Еспресо.TV".

Спочатку автомат замислювався як варіант модернізації радянських АКМ і АК-74 за схемою булл-пап. Однак після ряду випробувань і конструктивних змін він став самостійною оригінальною конструкцією.

Читайте також: Військовим передали 17 конфіскованих автомобілів

"Малюк" за показниками точності, надійності та зручності істотно перевершує автомати Калашникова. Він вже зацікавив Міноборони та Нацгвардії. Дослідна експлуатація вже підтвердила високі характеристики автомата.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Зброя оснащене трьома планками Picatinny - для установки додаткових оптичних і механічних пристроїв, зокрема прицілу, рукоятки, сошок та ін. Так само на "Малюк" кріпиться і глушник, який можна швидко зняти.

Магазин автомата легко випадає під власною вагою при натисканні кнопки викиду, розташованої поруч з курком. Зброя також передбачено для використання лівшами. У порівнянні з автоматом Калашникова ресурс стовбура збільшений у два рази. Також у "Малюка" в два рази менше віддача.

Автомат буде вироблятися на ДП "Красилівський агрегатний завод". Незабаром буде представлена ​​і цивільна версія зброї, виробництво якої планується розгорнути на потужностях львівського концерну "Електрон".

Як повідомлялося, Україна вийшла на рекордні темпи у виробництві автоматичних гармат: за місяць були виготовлені 35 одиниць знарядь ЗТМ-1 і ЗТМ-2.