Колишній спікер АТО Олексій Дмитрашківский подав до суду на Міністерство оборони України. Він заявив, що йому доводилося говорити багато брехні, у тому числі про Іловайськ. Про це повідомляє Громадське.

16 вересня він був виключений зі списків в Щасті. З ним мали розрахуватися. Однак за службу він нічого не отримав.

На своїй сторінці в Facebоok екс-спікер АТО писав про погрози, які йому надходили.

"Люди, які зі мною спілкуються, отримують дивні команди від керівництва, що вони не повинні зі мною спілкуватися. Люди бояться зі мною спілкуватися, навіть по телефону. Потім дзвонять, вибачаються. Ніби те, що я пишу і роблю, не відповідає їхній політиці і баченню ситуації", - сказав Дмитрашківскій.

"Коли я був в АТО, достатньо казав неправди, про що зараз дуже шкодую. З нею я зараз борюся, хочу, щоб люди знали правду. Я буду робити це надалі, чого б це не коштувало. Правда буде відома всім", - додав він.

Популярні новини зараз
Літнім українцям підкинуть грошей: як збільшиться пенсія в залежності від віку Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців Трамп дякує З*лупі: мережа Х стоїть на вухах Українцям роздають безкоштовне житло в одній з європейських країн: як оселитися
Показати ще

Читайте також: 158 осіб зникли без вісти у боях під Іловайськом – Матіос

Цензура в Міноборони існує, говорить екс-спікер АТО. За його словами інформація по Іловайську в той час зовсім не відповідала дійсності.

"Це військова недбалість. За неї повинні карати", - підсумував Дмитрашківский.

Нагадаємо, за даними тимчасової слідчої комісії, спочатку команду про виведення українських бійців з Іловайська віддав генерал Руслан Хомчак.