Колектив державного підприємства "Укрметротунельпроект" вимагає звільнення Наталії Гойло, новопризначеного виконуючого обов'язки директора.

З відповідним зверненням працівники підприємства звернулися до віце-прем'єр міністра регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубко.

На думку співробітників, начальник управління взаємодії з органами державної влади та роботи з підвідомчими організаціями Мінрегіону Руслан Анфілов призначив Гойло в обхід процедури - з порушенням статуту підприємства, колективного договору і без узгодження з керівниками та спеціалістами структурних підрозділів. Крім того, працівники переконані, що Наталя Гойло не відповідає необхідним для керівника критеріям.

Кажуть, що Гойло 26 років і вона має досвід роботи продавцем в супермаркеті Fozzy, і працівником бригади "Макдональдс".

Однак, у прес-службі Мінрегіонбуду, якому підпорядковується державне підприємство, "Знай" заявили, що відповісти на питання зможуть тільки після офіційного запиту.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

"Знай" поговорили із директором інституту Наталією Гойло. Вона бачила петицію і називає її провокацією.

"Минулого вівторка мене дійсно призначили на посаду директора, як антикризового менеджера. В мої обов'язки входить повернення боргів та збереження архіву інституту. Вчора була заблокована робота підприємства. До рейдерського захоплення причетне колишнє керівництво підприємства, яке співпрацювало із Москвою. Вони намагаються отримати архіви, в яких міститься секретна інформація, в тому числі стратегічного значення", - сказала "Знай" Гойло.

Вона уточнює, що дійсно на початку кар'єри працювала у "Макдональдзі" та "Фоззі". Але має фахову освіту – вона фінансист та магістр у галузі економки та управління.

Читайте також: Прикордонники не дали шпигуну вивезти до Криму військові документи

На думку працівників підприємства, виконуючим обов'язки директора "Укрметротунельпроект" повинен бути призначений хтось і заступників попереднього директора - Градов або Кришнев. Останній працює головним інженером підприємства і проектував три останні станції Київського метрополітену. Не виключають вони й повернення на посаду попереднього директора, який зараз перебуває на лікарняному.

"На жаль, призначення на роботу людину, у якої не тільки немає профільної освіти, але і повністю відсутній досвід роботи керівником, викликає підозри з приводу можливого використання корупційних схем і недовіру трудового колективу", - йдеться у зверненні колективу ДП до віце-прем'єра Зубко .

Співробітники переконані, що мета нового керівника Наталії Гойло і тих, хто за нею стоїть - виселити працівників проектного інституту з будівлі, щоб згодом розформувати підприємство, а будівлю - приватизувати. Адже "Укрметротунельпроект" знаходиться в центрі Києва - на вулиці Воровського. У зв'язку з цим вони просять Геннадія Зубка втрутитися в ситуацію і не допустити ліквідації проектного підприємства.

Державне підприємство "Проектний інститут Укрметротунельпроект" займається проектуванням підземних і наземних споруд і специфічних об'єктів. За його розробкам побудований Київський метрополітен. Також співробітники підприємства беруть участь у розробленні технічної документації для будівництва метро в інших містах України та країнах СНД.