На кордоні з окупованим Росією Кримом прикордонники зловили військовослужбовця, який шпигував для агресора.

У пункті пропуску "Каланчак", де зараз активісти блокують проїзд фур з продуктами на анексований півострів, прикордонники затримали українського військовослужбовця, який намагався вивезти документи до Криму. Про це повідомив на своїй сторінці в соцмережі начальник прес-служби Держприкордоної служби Олег Слободян.

"Учора у контрольному пункті в'їзду/виїзду "Каланчак", що на адмінмежі з тимчасово окупованою АР Крим, прикордонники виявили громадянина України - військовослужбовця однієї із частин ЗС України, який намагався потрапити до Криму, маючи при собі особову справу іншого військовослужбовця. Про даний факт поінформовано правоохоронні органи. Встановлюються деталі інциденту..." - написав Слободян.

Читайте також: Три випадки шпигунства на користь РФ викрили на Львівщині

Як вдалося дізнатися "Знай", затриманим військовослужбовцем тепер займається служба контррозвідки СБУ. Сам він служить у одеській частині 3519 Міноборони. Поки відомо, що документи, які шпигун намагався вивезти до Криму, належали раніше звільненому українському військовослужбовцеві.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще