У відомстві пояснили призначення 26-річної Наталії Гойло мільйонними боргами.

Сьогодні з'явилася інформація, що працівники держпідприємства "Проектний інститут "Укрметротунельпроект" вимагають звільнення 26-річної Наталії Гойло. Мовляв, досвіду вона не має, а раніше працювала у мережі "Фоззі" та "Макдональдзі".

В міністерстві, якому підпорядковується підприємство пояснили, що не призначали виконуючого обов'язки, не приймало наказів щодо звільнення діючого директора.

"25 вересня "Укрметротунельпроект" звернувся з листом до нас щодо погодження кандидатури Гойло Наталії Миколаївни на вакантну посаду заступника директора. Вона має диплом магістра Запорізької державної інженерної академії за спеціальністю "Фінанси і кредит". 28-го Мінрегіон погодив цю кандидатуру", - кажуть у відомстві.

Читайте також: Російські шпигуни намагаються викрасти схеми тунелів метро Києва

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Там пояснили, що у січні цього року зацікавилися боргами, які за минулі три роки накопичувало підприємство. Вони не виплачували зарплату працівникам, а на початок 2015-го загальний борг сягнув 20 мільйонів грн. Після цього робоча група міністерства перевірила фінансову діяльність ДП.

"За 2012-2014 роки нарощена кредиторська заборгованість склала 2,3 млн. грн. За три роки збиток підприємства - майже 9 млн. грн. В 2013 році вони отримали "сумнівний кредит" вартістю 2,9 млн. грн. А також, при такій фінансовій скруті підприємство оплачувало для керівництва ділові подорожі на ТОВ "Адам і Єва", ТОВ "Лайнер" на загальну суму 150 тис. грн. Перевірка підтвердила, що загальний борг підприємства перевищив 20 млн. грн.", - порахували у відомстві.

Перевіряючи підозрюють, що підприємливі ділкі за допомогою колишніх чиновників Міністерства хочуть привласнити будівлі підприємства. Вони знаходяться у центрі Києва на вул. Бульварно-Кудрявській. Мінрегіон вже звернувся до правоохоронних органів, аби ті перевірили законності дій керівництва ДП і притягнули винних до відповідальності. У міністерстві роблять все можливе, аби уникнути банкрутства "Укрметротунельпроект".