Лише один співробітник був викритий і звільнений через корупції, за весь час існування в Україні патрульної поліції. Про це заявила заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе, пише Цензор.НЕТ.

Відомості про хабар, який отримав патрульний поліцейський в Одесі, передав його напарник, розповіла Згуладзе.

"У нас був один випадок корупції в Одесі. Ми відразу відреагували, - зізналася вона. - Що для мене цікаво в цьому одеському випадку: коли молодий офіцер взяв за щось 300 гривень, інформацію про це приніс його партнер".

Читайте також: У Львові поліцейський здивував усіх грою на вуличному піаніно (відео)

На прикладі одеського інциденту тепер проводять інструктажі для новачків. Ситуації, коли поліцейським стануть пропонувати винагороду, неминучі, важлива правильна реакція з їхнього боку, вважає Згуладзе.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Було кілька випадків, про які ми дізналися з відеокамер. Ми побачили реакцію хлопців, коли їм пропонують хабар. І мені подобається ця реакція, я хочу її підтримувати. Не здивування, а якась холодна огида. Ось це добре", - сказала замміністра.

Патрульні поліцейські почали роботу в Україні 4 липня. Першим містом, де вони вийшли на патрулювання вулиць, став Київ. Сьогодні патрулі працюють також в Одесі, Львові та Харкові.