Влада Ростовської області в Росії оголосила конкурс на проведення обіду для патріарха Російської православної церкви Кирила загальною вартістю в 450 тисяч рублів.

На участь у конкурсі меню для глави РПЦ було подано дві заявки.

У документах було позначено звичайне меню і VIP-обід. У звичайному варіанті пропонувалися пиріжки з капустою, смажена телятина, люля-кебаб з курки, чай і кава та інші ласощі. У меню для особливо важливих персон значилися сирні тарілки, салати з морепродуктів, асорті з риби і м'яса,червона ікра і морс з лісових ягід, повідомили російські ЗМІ.

Читайте також: Сам Господь велів: патріарх Кирило ходить по воді (фотожаби)

При цьому, гроші на обід для патріарха влада збиралася виділити з бюджету регіону.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Така несправедливість викликала шквал обурень серед місцевих ЗМІ та блогерів. Представників влади засудили за витрату бюджетних коштів на харчування церковника. Через скандал уряду Ростовської області довелося скасувати обидві заявки.

Відзначимо, що з 13 по 15 жовтня в місті Новочеркаськ Ростовської області відбудеться П'ятий Всесвітній конгрес козаків. Патріарха Московського Кирила запросили на захід в якості почесного гостя. Саме на форумі його збиралися пригощати запропонованими в меню яствами.