За даними аналітичного кадрового порталу HeadHunter, в Україні за останні півроку зросла кількість робітників, які витрачають усю зарплату, не дочекавшись наступної.

Аналітики компанії запевняють, що півроку тому кількість "білих комірців", які не можуть дотягнути до наступної зарплати, складала лише третину. Річ у тім, що половина працівників не отримала прибавки до зарплати, а кожен п'ятий робітник офісу став заробляти менше.

У зв'язку з постійною інфляцією та зростом цін офісним робітникам не вистачає місячного окладу для повноцінного життя.

Також відомо, що найбільш скрутне матеріальне становище у представників сільського господарства, логістичних центрів та консалтингових компаній. Найстабільнішою сферою в Україні є ІТ-спеціальності. Ця галузь є практично єдиною, де зарплата прив'язана до курсу іноземних валют.

Половина опитуваних почала відчувати фінансові труднощі рік тому, коли криза лише починалась. Більшість вважає, що їм не вистачає коштів через високі ціни, спонтанні покупки та затримки від роботодавця.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Читайте також: 80 копійок на місяць сплачуватиме кожен українець за фінансування партій

У опитуванні прийняли участь 5268 учасників з різних куточків України. Воно проходило у серпні цього року.