Українські біженці з Донбасу, так і не отримавши обіцяних благ від російського уряду, повертаються на Батьківщину.

Про це на брифінгу заявив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"Режим тиші, який встановився на сході Україні, сприяє поверненню на Батьківщину біженців з території Росії. Українці, які не отримали обіцяних благ від російського уряду, весь цей час відчували лише вороже ставлення до себе. Люди повертаються на рідну землю", - наголосив речник АП.

В інтерв'ю російським ЗМІ українці пояснюють, що умови, які надала тамтешня влада, нестерпні для життя. Їх селять в далеких від цивілізації селах, у непридатних до життя будівлях із дахом, що тече, мокрими стінами та туалетом на вулиці. Роботи там практично немає.

Читайте також: Європейці платитимуть податки для біженців

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українців попередили про "важкі" платіжки за світло У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Так, одній із жінок обіцяли працевлаштування технологом, а довелося працювати дояркою. Біженка навичок не мала, ще й заплатили половину від обіцяного мінімуму. Грошей же на повернення до України теж немає, і влада відмовляє у допомозі. Урядовці стверджують, що Москва вже витратила чималі кошти на транспортування людей до Примор'я - це 9000 кілометрів.

Як повідомлялось раніше, 25 вересня 2015 року вповноважений при президентові Росії з прав дітей Павло Астахов заявив, що в Росії зареєстровано 390 тисяч біженців з України.