Видання Süddeutsche Zeitung повідомляє про обговорення між Берліном та Брюсселем можливості введення податків європейцям для біженців. Наразі відсутня конкретика стосовно нового закону, але відомо, що він матиме назву "податок на солідарність з біженцями".

За попередньою інформацією відомо, що цей податок буде направлений на поліпшення життя у країнах, з яких прибувають біженці. Збільшену суму сплачуватимуть за ввіз нафтопродуктів до країни. Таким чином Європарламент намагається стримувати потік емігрантів.

Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле не підтвердив та не спростовував таку інформацію. Він запевнив, що подолання міграційної кризи є завданням №1 для його країни. У зв'язку з цим він наполягає на посилені охорони кордонів ЄС.

За словами чиновника, наразі бюджет європейських держав має потребу у додаткових коштах на рішення проблеми з біженцями. У своїй заяві він уникав слова "податки".

Читайте також: Кемерон і Меркель підтримали продовження санкцій проти РФ

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

На сьогодні одна тільки Німеччина прийняла близько 600 тисяч переселенців з Близького Сходу. До кінця року уряд країни планує надати притулок ще 200 тисячам.