Канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон домовилися про необхідність збереження санкцій проти РФ. Мова про це йшлася на зустрічі політиків, повідомляє прес-служба британського уряду.

"Вони погодилися, що ЄС повинен зберігати санкції проти Росії, доки Мінські домовленості не будуть повністю виконані", - йдеться в повідомленні.

Лідери держав також підкреслили важливість надання подальшої фінансової та іншої практичної допомоги Україні.

Кемерон також привітав прогрес на переговорах "нормандської четвірки" щодо врегулювання ситуації в Україні, якого було досягнуто в тому числі завдяки зусиллям Ангели Меркель і Франсуа Олланда.

Нагадаємо, раніше ЄС виключив з санкційного списку проти Росії компоненти ракетного палива, які необхідні для запуску в рамках європейських космічних програм.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Читайте також: Керівник Єврокомісії закликав відновити відносини із Росією

Раніше в ЄС заявили, що скасування псевдовиборів на непідконтрольних Україні територіях дає надію на політичне вирішення конфлікту.