На території історико-меморіального комплексу Степана Бандери у прикарпатському селі Старий Угринів встановили хрест з мюнхенського цвинтаря Вальдфрідгоф, пошкоджений рік тому.

Сьогодні, 15 жовтня, у день 56-ої річниці з дня загибелі провідника ОУН, тут освятили символічну могилу Бандери, повідомляє Радіо Свобода.

Як розповіла наукова співробітниця музею Любов Іванюк, коли у серпні минулого року вандали пошкодили надгробний хрест і намагалися розбити кам'яний постамент на могилі Степана Бандери у Мюнхені, його родичі, зокрема зять Андрій Куцан, вирішили перенести цей хрест на родинне обійстя на Калущині. Привезли хрест у липні цього року, встановили його і "зробили аналог мюнхенської могили".

У Мюнхені встановлено новий хрест. Про випадки вандалізму на могилі Бандери повідомлялося неодноразово, останній такий випадок стався у травні цього року.

Читайте також: Екс-президент Ющенко назвав Бандеру "святим" (відео)

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Наразі про перенесення праху Степана Бандери на Україну не йдеться. На думку експертів, тоді теж можливі акції вандалізму. В Старому Угринові у різні часи двічі підривали пам'ятник Степанові Бандері.

Історико-меморіальний комплекс Степана Бандери в Старому Угринові, де він народився, на Прикарпатті діє з 1993 року. За цей час в музеї побувало понад 200 тисяч відвідувачів.