Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області заарештував на 60 днів капітана катера "Іволга", що зазнав аварії в акваторії Чорного моря, Олександра Книшева.

Таким чином суд задовольнив клопотання прокуратури, пише Інтерфакс-Україна.

Суд не передбачив для капітана можливість вийти під заставу.

Проти капітана "Іволги" відкрили кримінальне провадження за статтею "порушення правил безпеки руху та експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту". Йому загрожує від п`яти до десяти років в'язниці.

Раніше повідомлялося, що капітан судна порушив всі можливі інструкції, зокрема вивів катер в море перевантаженим, без огляду і запису в журналі. Також зазначалося, що судно вийшло не зі свого порту.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Читайте також: На борту "Іволги" не було 40 осіб - Саакашвілі

Нагадаємо, 17 жовтня в акваторії Чорного моря поблизу смт. Затока перекинувся катер "Іволга". У результаті аварії загинули 12 людей, пізніше були знайдені тіла ще двох. Врятовано 22 пасажира, їх стан - стабільний.

Віце-прем'єр-міністр, очільник урядової комісії для розслідування обставин трагедії Геннадій Зубко повідомив, що на борту затонулого в акваторії Чорного моря катера "Іволга" могло перебувати ще вісім осіб.