У Києві автозлодії знову активізували сканери для перехоплення кодів сигналізації, щоб грабувати авто.

Користувачі соцмереж стали ділиться на своїх сторінках, як їх таким чином намагалися обікрасти.

"Це було на Виноградорі, вул. Поріка, 5а. Дві люди, нібито розмовляють телефоном. Один як можна ближче до машини. У моєму випадку, я припаркувався біля пішохідного переходу біля супермаркету, один робить вигляд, що він звичайний пішохід переході... Другий супроводжує нас до супермаркету і "пасе" скільки ми там знаходитимемося, - пише в "Фейсбук" Денис Лєжньов. - Дивом відчув недобре, на ганку магазина обертаюся - моя машина пікнула, блимнула фарами і включила світло в салоні авто, відкрилася. Перший "тіпочек" тримається за ручку задніх дверей. Розвертаюся, йду до авто. Тіпочек-2 щось шепоче поряд зі мною по телефону. Тіпочек-1 відійшов, зображає з мебе пішохода, що розгубився – "переходити чи ні".

Авторові поста вдалося сфотографувати одного із зловмисників. А сам він викликав поліцію. "Після розмови з диспетчером тіпочки зникають. Поліція приїхала досить швидко, скопіювали фото", - продовжує Лєжньов.

Він радить замикати авто на сигналізацію двічі (код плаваючий і кожного разу новий) - перший раз при виході з машини, другий раз через 15 секунд.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Проте інший користувач пише, що повторна установка на охорону авто не допоможе. "Мій код все одно зчитали таким чином і пограбували. Після цього поміняв сигналку на ту, що з діалоговим кодом", - пише Олексій Токарь.

Читайте також: Столичні патрульні розігнали банду вуличних гонщиків (відео)

"З початком війни на мирній території дійсно трохи більше стало випадків шахрайства, крадіжок тощо. Але сплеску немає. Якогось єдиного способу вберегтися від авто злодіїв, на жаль, немає. Будьте пильні", – говорить "Знай" Артем Шевченко.