Болгарія висловила бажання допомогти з лікуванням бійців, які отримали поранення під час проведення АТО. Лікуватимуть військовослужбовців в рамках співробітництва між Міністерством оборони обох країн та Трастового фонду НАТО.

Про це повідомляє народний депутат та радник президента України Ольга Богомолець, передає прес-служба.

"Болгарія висловила бажання реабілітувати протягом двох років до 300 українських військовослужбовців на базі санаторію Міністерства оборони Болгарії", - розповіла вона.

Нардеп розповіла, що всі витрати на лікування та проживання в санаторії візьме на себе болгарська сторона. Решту витрат, за її словами, країна профінансує із ресурсів Трастового фонду НАТО.

Читайте також: Українські футболістки провідали бійців АТО в госпіталі (фото)

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Наразі Місія Альянсу в Україні розглядає можливості співпраці з Болгарією в питання реабілітації військових з АТО. Також розглядаються форма фінансової участі нашої країни в цьому проекті.

Нагадаємо, голова Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Артур Дерев'янко повідомив, що затверджено програму лікування учасників АТО. На це витратять 22,5 мільйонів гривень.