У Києві стартував флешмоб зі здачі донорської крові.

Донором може стати кожен, а для цього в багатьох університетах столиці відкрилися тимчасові пункти. Організувала масову здачу крові громадська організація "Свіжа кров".

Організатори підійшли до заходу з гумором. І перетворили корисну акцію на party під назвою "Упиревка".

"Ми хочемо зробити подібні акції постійними, щоб люди стали активними донорами і не здавали кров лише, коли горе прийде до їх сімей. Поки ми проводимо акцію на голому ентузіазмі, ще у пошуках меценатів. У майбутньому хотілося б купити пересувну станцію для здачі крові", - розповіла "Знай" один з організаторів акції Анна Цяцько.

За її словами, в Україні катастрофічно не вистачає донорів: "У нас їх 8 на 1000 людей. А потрібно - від 20 до 40 на тисячу людей".

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Приміщення для проведення акції надали столичні університети. Так, стати донором може кожен, якщо немає протипоказань. Графік проведення з 9:00 до 13:00 в КНУ ім. Т. Шевченка (27.10), НАУКМА (06.11), НМУ ім. О. Богомольця (16.11), КНЕУ ім. В. Гетьмана (13.11).

Подробиці можна знайти та зареєструватися на сторіночці акції в "Фейсбук".

Читайте також: Через брак ліків в Україні померло твоє хворих на гемофілію (фото)

"Також донори зможуть перевірити свою кров на віруси. Результати отримати в міському донорському центрі через три дні після здачі крові (вул. Максима Берлінського, 12. – "Знай"), - говорить Цяцько.