З березня 2014 року Служба безпеки України затримала 58 зрадників батьківщини та 4 шпигуни, які працювали на Росію.

Як повідомили "Знай" в прес-службі СБУ, з початку подій у Криму, коли Росія анексувала півострів, українські спецслужби затримали 58 людей, яких підозрювали у державній зраді.

"Стосовно 20 осіб кримінальні справи передали вже до суду. Вісім підозрюваних в державній зраді вже відбувають покарання – від 10 до 15 років позбавлення волі, - розповіли у прес-службі СБУ. – Ще четверо затримані з підозрою у шпигунстві. Троє з них вже отримали реальні терміни і тепер спокутують свою провину у в'язниці (від 8 до 15 років позбавлення волі. – "Знай")".

Як розповіли неофіційно в прес-службі СБУ, затриманих за підозрою у держзраді і за шпигунстві значно більше. Але часто таких шпигунів обмінюють на українських солдатів, які попили до рук терористів.

"У пріоритеті життя наших військових. Але звичайно, якщо є докази, що затриманий причетний до вбивств, то ні про які обміни мови бути не може", - говорять у відомстві.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"
Показати ще

Читайте також: Росіянина засудили на 9 років за шпигунство

Нагадаємо, у лютому засудили 42-річного Сергія Бугаєва. Директора школи в селі Олександрівка Херсонської області визнали винним в державній зраді. Чиновник збирав інформацію про українських військових та передавав її російським спецслужбам. Каланчакський суд засудив директора до 12 років ув'язнення та відпустив додому.