Львів'яни взялися рятувати росіянина 81-річного Геннадія Ісаєва. Чоловік більше місця назад втік з Ярославля до українського міста та оселився в автомобілі. Небайдужі українці переживають, що із настанням холодів дідусь замерзне. Крім того, разом із ним в сріблястій "Ладі" мешкає ще один біженець – пес на ім'я Серафіма. Але старенький навідріз відмовляється від допомоги. Радить всім, хто несе гроші, кидати їх у скриньку для бійців АТО.

"Дідусь переважно знаходиться на парковці біля торгового центру на вул. Науковій. Машину легко впізнати. Це "ВАЗ 2114" срібного кольору з російськими номерами. Наш волонтер підходив до нього, спілкувався, запропонував допомогу, людина відмовляється. Гроші, що йому дають люди, кидає в скриньку. Запропонували знайти житло, він не хоче. Каже, що там його знайде і вб'є ФСБ, а тут в машині йому все добре видно", - пишуть в місцевих пабліках.

Жителі міста вигадують, як можна допомогти чоловіку. Одні радять привести до нього психолога, аби пояснив, що тут йому нічого не загрожує. Інші пропонують влаштувати його на роботу таксистом. Кажуть, що можуть допомогти, але машина забита речами. І пасажирів возити в ній буде не дуже зручно.

"Носили йому їжу, від талонів на пальне відмовляється. Я йому пропонував 500 грн, він сказав що йому не потрібно і навіть не взяв. Сказав на АТО краще дати", - пише Олександр.

Читайте також: Російський письменник, який приїхав до Львова, живе на парковці (відео)

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Ісаєв розповідав журналістам, що вирішив переїхати в Україну після Революції Гідності. Каже, що родичі залишилися на батьківщині, але не близькі. Жінка померла, дітей не було. З собою в Україну він узяв посуд та теплі речі. Їсть здебільшого все готове, адже варити в машині немає можливості. Харчі зберігає між сидіннями. Додає, що дуже полюбив українців.

"Ніхто мене ні разу не ображав. Всі дуже ввічливі. Я ніколи тут не зазнавав утисків. Ніхто за мною не бігає і не проклинає. У мене навіть прапор український є, його мені в Одесі подарували", – зізнався чоловік.