У жовтні 2003 року екс-президент України, будучи тоді ще кандидатом у президенти, відвідав Донецьк. Тоді там були влаштовані масові акції протесту проти спроби блоку партії "Наша Україна" провести в місті свій з'їзд.

Противники вийшли на вулиці Донецька з плакатами: "Ющенки проти слов'янського братерства", "Ми росіяни", "СРСР - так!", "Руський рух України". Такі гасла нагадали користувачам соцмереж про нинішні настрої на сході країни, які простежувалися ще в 2003-му.

Фото цих подій були опубліковані в соцмережі Facebook.

"Я згадую, як мене Донецьк зустрів у жовтні 2003 року плакатами в есесівській формі. Я питаю у керівництва області: хто замовляв ці плакати, хто їх вішав? Якщо ви переконані, що я такий, при всій громадськості встаньте і дайте факти. Але якщо Ви фактів не дасте, я змушу Вас зробити все, щоб ви просили вибачення. Я не хочу це прощати ", - обурювався раніше Ющенко.

"З'їзд "Нашої України" був призначений в Палаці молоді "Юність". Там Ющенку влаштували справжнє пекло. З ранку великий зал був зайнятий кількома сотнями особистостей з темним минулим. Провести захід в "Юності" виявилося неможливо. Навколо юрмилися маси, звучала "патріотична музика" ("День Перемоги","Інтернаціонал","І Ленін такий молодий"). Були спікери. Таврували Ющенка як лідера західноукраїнських націоналістів", - згадують користувачі інтернету.

Популярні новини зараз
Українські супермаркети опустіли: яких продуктів поменшало через відключення світла Українцям готують нове подорожчання: ще одна комунальна послуга зросте на 30% Реєстрація знову відкрита: українцям роздадуть гуманітарну допомогу У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом
Показати ще

Читайте також: Від безгрошів'я в "ДНР" ігнорують навіть "соціальні" ярмарки (фото)

Нагадаємо, нещодавно глава РФ Володимир Путін висловився про те, що третій президент України Ющенко прийшов до влади незаконно.