Головний редактор французького сатиричного журналу Charlie Hebdo Жерар Біар в п'ятницю, 6 листопада, в інтерв'ю радіо RFI заявив, що поняття "блюзнірство" для редакції видання не існує. Таким чином він відповів на закиди російської влади щодо карикатур на тему катастрофи російського авіалайнера A321, який летів з Шарм-ель-Шейха до Санкт-Петербурга.

"Ми – світське, демократичне і атеїстичне видання. Поняття "блюзнірство" не має для нас жодного значення. Ми коментуємо новини, як і всі інші видання", - заявив Біар. Він підкреслив, що на зображеннях про катастрофу немає карикатурних персонажів. "Ми просто демонструємо свій погляд на неї", - додав редактор.

Charlie Hebdo опублікував дві карикатури про катастрофу A-321 в номері, що вийшов 4 листопада. На одній з них зображено бойовика, на котрого з неба падають уламки літака. Карикатуру супроводжує підпис: "Російська авіація посилює бомбардування". На другій карикатурі зображений череп з підписом "Небезпеки російських лоукостерів".

Читайте також: ФСБ вимагає призупинити польоту російської авіації до Єгипту

У Кремлі малюнки журналу назвали "блюзнірством, яке не має стосунку до демократії". МЗС Росії виступило зі заявою, у якій звинуватило Charlie Hebdo в "мракобіссі", а карикатури назвало "низькопробною провокацією, метою якої є підвищення власних рейтингів". Комісія Громадської палати з розвитку громадської дипломатії РФ звернулася до Європейської федерації журналістів і до комісара Ради Європи з прав людини з проханням дати правову оцінку карикатурам Charlie Hebdo.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще