Сьогодні, українці по всьому світу долучаться до акції написання Всеукраїнського диктанту національної єдності. П'ятнадцятий щорічний диктант напишуть 9 листопада - у День української писемності.

Про це пише Радіо Свобода.

"Цього року писатимуть диктант в Китаї. Наприклад, Шанхай і Гуанчжоу вже про це повідомили. Писатимуть диктант в Австралії, також на кількох локаціях у Польщі. Зокрема, радіо "Люблін" буде робити свою власну величезну трансляційну програму на всю територію Польщі", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: "Українською прикольніше" - в Криму з'явилися патріотичні листівки (фото)

Згідно іноформації, текст диктанту буде транслювати Національна телерадіокомпанія України, традиційно його читає автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Також, працюватиме виїздна локація в аудиторії імені Михайла Максимовича в Київському національному університеті.

"В червоному корпусі Університета імені Шевченка ми обладнуємо нашу виїзну студію. Саме з неї вестиметься двогодинний прямоефірний марафон", - розповіли організатори.

Спеціально запрошені гості писатимуть диктант та будуть учасниками радіопрограми. Результати радіодиктанту оприлюднять наприкінці листопада – на початку грудня.

Читайте також: Українців закликають написати радіодиктант національної єдності

Довідка. В Україні 9 листопада відзначають День української писемності і мови, яке оголосили ще у 1997 році на честь Нестора Літописця.