Закон, який дозволяє іноземцям служити в лавах ЗСУ, відсьогодні набув чинності.

Згідно нього, іноземцям та особам без громадянства надається, легальна можливість служби за контрактом у ЗСУ та інші військові формування.

За рахунок іноземців, які увійдуть до лав ЗСУ та інших військових формувань, зменшиться необхідність призову на військову службу під час мобілізації в особливий період громадян України.

Читайте також: Від України ми не отримали нічого - іноземні воїни АТО

Як повідомлялося, 6 жовтня Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо проходження військової служби у Збройних Силах України іноземцями та особами без громадянства".

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Відповідно до закону, іноземці та особи без громадянства, які відповідно до закону вперше приймаються на військову службу в ЗСУ, беруть офіційні зобов'язання неухильно дотримуватися Конституції та законів України, сумлінно виконувати обов'язки військової служби.

У свою чергу президент України Петро Порошенко підписав Закон "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо проходження військової служби у Збройних силах України іноземцями та особами без громадянства" 3 листопада.