У МЗС відкрили галерею портретів українських політв'язнів, котрі знаходяться у Росії. Тепер там можна побачити обличчя Надії Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Олексія Чирнія, Геннадія Афанасьєва, Миколи Карпюка, Станіслава Клиха, Сергія Литвінова, Валентина Вигівського та Юрія Солошенка.

Про це повідомляє 5 канал.

Портрети українців, яких незаконно заарештували та засудили у Російській Федерації, розмістили біля кімнат проведення міжнародних переговорів Міністерства закордонних справ України.

Цей проект створено у співпраці з громадською правозахисною спілкою "Євромайдан SOS", він покликаний привернути увагу міжнародних партнерів до проблеми українських політв'язнів.

"Ми організовуємо простір таким чином, щоб заходячи до МЗС, офіційні зарубіжні гості постійно бачили нагадування про наших політв'язнів у РФ.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Читайте також: "Укрпошта" випустила художні конверти на підтримку Савченко

Це наш сигнал про те, що не можна забувати про українських громадян і потрібно спільно вимагати від Росії їх звільнення. Спочатку вони бачитимуть режисерський стілець Олега Сенцова, а потім проходитимуть повз портрети українців. Це не просто символізм, це публічна дипломатія в дії", - зазначив Посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба.