До 20 січня 2016 року приймають роботи на фестиваль соціальної відеореклами щодо проблем внутрішніх переселенців. Автор найкращого ролика отримає грошову нагороду у сім тисяч гривень від організаторів.

Ними є Агентство ООН у справах біженців, креативне агентство PROVID та фестиваль соціальної відеореклами Molodiya Festival.

Яким чином з'явився новий важливий для українців проект, розповіла Знай.ua одна із співзасновниць фестивалю Наталія Шевчук.

"Прийшла скоріше не ідея, а відчуття необхідності. "Переселенець" - абстрактний термін за яким стоять різні людські історії та різні мотивації. Наша мета - спонукати людей до діалогу. Ще одна причина появи конкурсу - наявність запиту з боку режисерів: ми вже отримували на фестиваль роботи такої тематики і бачимо її актуальність", - розповіла організатор.

Читайте також: Українських біженців з Донбасу ошукали в Росії

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

За її словами, пропозицію провести спільний конкурс вони отримали від Агенства Організації об'єднаних націй у справах біженців.

"Наша згода була миттєвою. Долучення креативного агентства PROVID теж не випадкове - вони вже створили соціальну рекламу на дану тему, котра встигла стати популярною", - додала Наталя.

Згідно інформації, із початку конфлікту в Україні понад 1,5 млн осіб залишили свої домівки. Багато хто з них втратив усе і потребує підтримки. Вони мають чимало труднощів: пошук роботи та житла, нерозуміння та нетолерантне ставлення з боку суспільства.

Креативною соціальною рекламою, активна молодь намагатиметься покращити ставлення до цих груп населення, підвищити підтримку і гарне ставлення громадськості до них.

Призовий фонд для митців:

1 місце - 7 000 грн.;

2 місце - 4 000 грн.;

3 місце - 3 000 грн.

До участі приймають роботи хронометражем до однієї хвилини. Термін прийому робіт - до 20 січня 2016 року. Переможців визначить міжнародне журі.

Заявку учасника можна подати на сайті: molodiya.com.ua

Довідка. Управління Верховного комісара ООН у справах біженців створили рішенням Генасамблеї ООН 14 грудня 1950 року.

В Україні воно працює із березня 1994 р. Сьогодні Агентство є одною із головних гуманітарних організацій світу.