Інспектора патрульної поліції Києва Олексія Савкіна відсторонили від виконання службових обов'язків через заклики у соціальних мережах розігнати активістів на Євромайдані.

Про це повідомив глава департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко. За його словами, у повідомленнях Савкіна в соціальних мережах виявили ознаки порушення дисципліни та морально-етичних норм. "Відтак, стосовно нього було прийнято рішення про проведення службової перевірки. На час її проведення інспектора Олексія Савкіна відсторонено від служби.

Про результати службової перевірки після її завершення буде обов'язково повідомлено громадськості", - йдеться у повідомленні Шевченка.

Як вдалося дізнатися "Знай", Олексій Савкін родом з Дніпропетровська. Під час подій на Майдані працював приватним рієлтором, а його офіс знаходився в центрі столиці.

Читайте також: Майбутні копи Дніпропетровська тренуються на межі можливостей (фото)

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

В свою чергу, МЗС України відреагували на скандал з київським поліцейським-перевертнем

Посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба прокоментував скандал навколо співробітника київської поліції Олексія Савкіна, який під час акцій протесту на Майдані взимку 2013-2014 років виступав за розгін мітингувальників.

"Бомжі з Майдану дали Савкіну улюблену роботу, одягли його в модну форму і зробили зіркою Твіттера. Дай Боже, кожному таких бомжів", - написав представник МЗС у своєму Twitter.

Також він додав, що "як колишньому бомжу, мені байдуже, що він думає про Майдан. Важливо, щоб він служив гідно, захищав, не брехав, виконував закон".

У коментарях до запису Кулеба зазначив, що поліцейському доведеться якось відреагувати на виниклий скандал. "Але цькувати його не треба. Це просто забавно. І не більше", - написав Кулеба.

"Знаєте, якими будуть росіяни через 10 років? Такими, як Льошка Савкін. "Ми не підтримували Х * йло, не називали вас майдауни, це все фотошоп", - прокоментував скандал у своєму Twitter користувач Великий Укр.