Призначений у вівторок, 24 листопада, заступник голови Національної поліції Василь Паскал пройшов переатестацію, заявив прес-секретар Міністерства внутрішніх справ (МВС) Артем Шевченко.

"Генерал поліції Василь Паскал був призначений на посаду першого заступника голови Нацполіції України – начальника кримінальної поліції після проведення переатестації за участю членів центральної атестаційної комісії, зокрема експертів консультативної місії ЄС. При прийнятті цього рішення було враховано рішення окружного адмінсуду Києва, яким відмовлено в задоволенні позовних вимог громадської ради у Мін'юсті, адже судом було встановлено відсутність будь-яких підстав для звільнення Василя Паскала з посади заступника міністра внутрішніх справ на підставі закону "Про очищення влади", - заявив Шевченко в ефірі "112 Україна".

"Крім цього, можу додати, що ніяких реальних фактів і з боку Генпрокуратури, і з боку адвокатів Небесної сотні, які вони могли висловити під час численних публічних зустрічей, коли розкривалися злочини на Майдані за участю Паскала, висловлено не було і подано не було", – додав прес-секретар МВС.

Як уточнив Шевченко, призначення було зроблено на підставі рапорту самого Паскала, наказом голови Нацполіції.

"Він виявив своє бажання йти в Нацполіцію, а глава Нацполіції призначила його на цю посаду. Ці призначення відбуваються за погодженням з міністром внутрішніх справ", – зазначив він.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Читайте також: Скандал: переслідувач активістів Майдану став замглави Нацполіції

Нагадаємо, у вівторок, 24 листопада, стало відомо, що колишній заступник міністра внутрішніх справ Василь Паскал призначений першим заступником голови Національної поліції. За даними ЗМІ, саме Паскал відповідав за переслідування учасників студентського Майдану. Крім того, його пов'язують з провокаціями, які відбувалися під будівлею Верховної Ради 31 серпня 2015 року.

9 листопада активісти Громадського люстраційного комітету попросили очільницю Нацполіції Хатію Деканоідзе не призначати Паскала на будь-які посади.