Новообраного міського голову Запоріжжя Володимира Буряка на першій сесії міськради 7-го скликання зустріли криками "Ганьба!", передає Інтерфакс-Україна.

Міський голова Буряк повинен прийняти присягу, а також має бути обраний секретар міськради.

Буряк увійшов до сесійної зали під охороною людей у ​​цивільному, які оточили його, взявшись за руки.

Мера зустріли з криками "Ганьба!" активісти запорізьких громадських організацій, а також кілька десятків воїнів АТО, які заявили, що мають намір контролювати дії новообраної влади і мера Буряка, який до обрання на цей пост працював на підприємстві "Запоріжсталь", що належить бізнесменові Рінату Ахметову.

Читайте також: Працівник "Запоріжсталі" розбився, впавши з труби

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У сесійній залі активісти тримають плакати "Запоріжжя - не Донецьк", "Запоріжжя - місто з яйцями", натякаючи на так звану "яєчну неділю" в 2014 році, коли тисяча запорожців закидала яйцями групу сепаратистів.

Активісти, присутні в залі, також заявляють, що мають намір вимагати від депутатів обрання секретарем міськради Запоріжжя представника від демократичних сил.

"Якщо чесно, то не розумію, чому люди незадоволені. Ми постійно критикуємо владу за олігархів у політиці, а тут переміг звичайний інженер з "Запоріжсталі". Враховуючи, що місто у нас металургійна столиця України, то він хоч розуміє, в якому напрямку має рухатися. Ми завдяки почасти Запоріжжю поліпшили міжнародні показники по виплаті стали", - повідомив "Знай" працівник "Запоріжсталі" Віталій.

"А я ось підтримую протестувальників. Його конкурент дуже освічена людина, був директором школи. Я як вчитель голосувала за нього. Нам потрібні освічені люди в управлінні містом, а не інженери. Радянський союз пройшов з пріоритетом "робочих", - коментує місцева мешканка Олена.