Київської коп Олексій Савкін, який під час акцій протесту на Майдані взимку 2013-2014 років виступав за розгін мітингувальників і називав їх "бомжами", вибачився за свої слова.

Про це він повідомив в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

"У мене робота була прямо в центрі міста. І потім цей офіс закрився. І стало скрутно. І були емоції. Мені було 21, здається. Я не дуже цікавився політикою. Я за місяць до цього переїхав до Києва з майбутньою дружиною і ось залишився без роботи.

Майдан не сприймався мною, як щось серйозне, це правда. Я все писав і робив перепост на емоціях. До того ж, ніхто не цікавився тим, що я пишу. У мене була тільки купка друзів в соцмережі. Я нікому не був цікавий. Я не замислювався, що хтось колись зверне на це увагу", - підкреслив Савкін.

"Чесно скажу, що стосується Майдану - у мене до нього нейтральне ставлення. Може, тому що я мало їм цікавився. Але коли в березні сталася окупація Криму - мабуть, тоді я став більш свідомим і відповідальним. Погодьтеся, Майдан стояв за свободу слова. А тепер виходить, що Майдан виграв, і хто був "не з ними", той проти України. Але я завжди був за Україну. Я люблю Україну", - стверджує поліцейський.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також Савкін визнав, що шкодує про написання твітів, що стали скандальними.

"Не можна було так людей називати. Неправильно було писати їх. Не в тому справа, що їх знайшли ... Можливо, навіть добре, що їх знайшли, не знаю ... Я про них забув зовсім. А вибачатися треба", - сказав поліцейський.

Він зазначив, що ніколи не поїхав би до Росії.

Читайте також: Чотирьох одеських поліцейських звільнили за сепаратизм

"Росія - це табу назавжди, напевно. Мене зараз звинувачують у сепаратизмі. Ну, з чого взяли, що я сепаратист? Я не знаю... Те, що я образив людей - це правда, моя помилка. Але я ніколи не був сепаратистом" - запевняє співробітник поліції.

Раніше неофіційний радник голови МВС Антон Геращенко поспішив повідомити про те, що співробітник київської поліції Олексій Савкін звільнений з поліції, але пізніше змінив своє рішення.

Керівник прес-служби МВС Артем Шевченко заявив, що Савкін, назвавши мітингувальників "бомжами", порушив морально-етичні норми.