Роботи з відновлення Десятинної церкви в Києві завершили вчасно.

Як повідомляє 44, голова ГО "Андріївський-Пейзажна ініціатива" Марина Соловйова розповіла, що фундамент повинні були відновити до кінця листопада, а вчора вже все було готово.

Територію старовинної церкви прибрали від сміття, пісок і глину використовували для консервації фундаменту, а гарними каменями виклали сам фундамент.

Прогалини у фундаменті заповнять чорноземом, щоб на ньому висаджувати рослини. Соловйова розповіла, що відновлювальні роботи проходять за кошти пожертвувань.

На території стародавньої церкви зроблять оглядові майданчики і доріжки для колясок.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Всі роботи цього проекту були оплачені нашою організацією за кошти, отримані в якості благодійної допомоги від громадян і організацій", - повідомила Соловьева.дорожкі для колясок.

Соловйова кличе всіх на відкриття відновлених фундаментів Десятинної церкви, яке відбудеться 5 грудня о 12:00 на вул. Володимирська, 2 на Старокиївській горі.

Читайте також: Росія привласнила історичну пам'ять Київської Русі

Нагадаємо, що Десятинну церкву вважають першою кам'яною сакральною спорудою на території Київської Русі. Її побудували в кінці 10 століття.