Російські пропагандисти вдало переписують історію на замовлення політиків.

Як повідомляє УНН, сьогодні на Боровицькій площі в центрі Москви заклали фундамент пам'ятнику князю Володимиру Великому.

Для цього використали камінь з анексованого Херсонеса, де за історією князь Володимир прийняв християнство.

Церемонію відвідав один з ідеологів "російського православ'я" патріарх Московський і всієї Русі Кирил, міністр культури Росії Володимир Мединський і мер Москви Сергій Собянін.

Постамент Володимира Великого будет у 12 метрів заввишки, тому спочатку його намагались встановили на Воробйових Горах.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Військове товариство патріотів провело голосування за зміну місця пам'ятику і всі погодились, що князь повинен стояти в центрі російської столиці.

Раніше український політтехнолог Тарас Березовець наголошував, що Путін хоче увійти в історію як князь Володимир Великий, який поверне Росії втрачені землі.

Цікаво, що історичні літописи датують заснування Москви князем Юрієм Долгоруким у 1156 році, а князь Володимир Великий помер у 1051 році.

Читайте також: Терористи ввели в школах "мову народів Донбасу" і "історію Вітчизни"

Нагадаємо, що в Грузії знищили постамент Сталіна.