Столиця разом із Дніпропетровськом, Донецьком, Луганськом, Харковом та Одесою – у п'ятірці міст-лідерів за темпами поширення ВІЛ/СНІДу в країні.

Про це написала газета "День", яка аналізує причини поширення ВІЛ-інфекції в Україні.

За словами виконавчого директора Київського відділення Всеукраїнської мережі людей з ВІЛ/СНІДом Лади Булах, саме в Києві фахівці очікують зростання показників інфікування ВІЛ серед молоді, також зростання кількості немовлят, народжених ВІЛ-позитивними матерями.

"У Києві ці проблеми поглиблюються: не фінансується Центр СНІДу, немає безоплатного тестування. Тому очікуємо на зростання показників зараження. Цього року в Києві померли 205 людей з ВІЛ-інфекцією, із них 70 осіб – через туберкульоз, що часто супроводжує цей діагноз", – каже пані Булах.

Читайте також: Митці обміняють картини на ліки для ВІЛ-інфікованих дітей

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Головний лікар Київського міського центру профілактики та боротьби зі СНІДом Олександр Юрченко наголошує, що останнім часом змінюється вікова структура тих, у кого вперше виявили вірус: збільшилася кількість людей за 50 років, повідомляє газета.