У столиці з'явилася небезпечна тенденція - залишилося не так багато місць у центрі міста, де обслуговування відбувається українською мовою.

Про це пише журналіст Володимир Бойко.

Він провів ціле розслідування з цього приводу і за годину пошуків не знайшов у центрі жодного україномовного закладу.

Відомий письменник Юрій Винничук висловив своє обурення в Facebook.

"Така сумна реальність. А ви, мої улюблені російськомовні френди, могли б і пожаліти нас, бідних аборигенів, які у вашому Києві не можуть собі місця знайти", - пише літературний діяч.

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

"У супермаркеті "Білла" касирка на мене дивилася добру хвилину, витріщивши очі на моє скромне прохання: "дати торбину". І так і не дала. Спочатку закрила очі, потім похитала головою на знак того, як уже її дістали ці могікани і: "Не затримуйте черги", - згадує Винничук.

Читайте також: Російському адвокату Савченко дозволили працювати в Україні

У своєму пості письменник пропонує влаштувати в столиці флешмоб. Його суть полягає в тому, що потрібно хоча б один день спілкуватися українською мовою.

Як повідомлялося раніше, 10 найбільших комерційних телеканалів України скоротили україномовний ефір.