Жителі Києва створили петицію, через яку намагаються домогтися демонтажу високоповерхової будівлі на Печерську (Кловський узвіз, 7).

Про це йдеться у відповідній петиції.

Ця будівля вважається найвищою в Україні, її висота становить майже 170 метрів.

"Це один з будинків, який не те, що погіршив, а зіпсував, зруйнував вигляд центральної частини міста", - зазначає автор петиції Богдан Гдаль.

"При огляді з лівого берега він фактично домінує над Печерськом, псуючи вид Лаври і Дніпровських схилів. Особливо його верхня частина, оформлена в чорних тонах", - додає Богдан.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Прибрати висотку вимагає ЮНЕСКО. Цей фактор сам по собі свідчить про рівень проблеми. Небайдужі кияни вимагають у Київради вирішити це питання.

Відзначимо, що скандальний хмарочос будувався за часів мерства Леоніда Черновецького. Фінальні роботи проходили під керівництвом головного архітектора Києва Сергія Целовальника. Нагадаємо, чиновника нещодавно звільнили з мерії.

Читайте також: Президент наказав створити сайт скарг на посадовців

Раніше кияни протестували проти перейменування бульвару Лепсе.

Як повідомляє сайт Київської мерії, з'явилася петиція, в якій пропонують запобігти перейменуванню бульвару на честь Валентина Згурського.