Сьогодні зранку на Майдані зібралося півтисячі людей. Більшість – безхатченки з опухлими обличчями. Організатори позаписували учасників колоритної акції в блокнот, поставили в колони по півсотні людей, а деяким вручили українські прапори.

"Знай" розпитала людей – за що вони збираються мітингувати. Але ті не в курсі.

"Де буде мітинг?" - цікавимося.

"Тут. На Майдані", - відповідає беззубий чоловік років 50-ти. Сказати, чим невдоволений – не може.

"Ви шахтарі?" – уточнюємо.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Ні", - хитає головою.

За півгодини колони ведуть до стін київської мерії. Мітингувальників тут більше тисячі. Люди збираються в купки. Нічого не вимагають. Говорять між собою. Декілька чоловіків та жінок всідається на сходи. В руках тримають плакати з номерами. Що вони означають – не знають.

"Мені пояснили, що це закон, який прийняв Аваков. За те, що ми тут зібралися, можуть посадити в тюрму! От за це ми і стоїмо!", - каже одна з учасниць акції.

На наше запитання - при чому тут будівля Київради, жінка пояснює, що так сказали "організатори".

Між натовпом ходить пузатий чоловік із стосом білих хустинок, порізаних з простирадла. Роздає своїм підопічним.

"В боксі є таке правило – піднімати білу хустинку, аби зупинити бій. Ми показуємо її Кличку. Бо обурені тарифами", - каже чоловік.

Близько 11-ої між мітингувальниками бігають чоловіки в спортивних штанях. Вимагають, аби ті вийшли на перекриту від машин дорогу. А далі рушили колонами до Кабміну та Верховної Ради.

"Дурні ми чи шо? Хай сам іде! Поки нашого старшого немає – нікуди не підемо!", - обурюється бабка в шапці, схожій на церковну баню.

Організатори криком зганяють людей на проїжджу частину. Ті неохоче шкандибають.

А ми питаємо в організаторів – який привід мітингу.

"Ми невдоволені свавіллям влади. Прийшли самі кияни!", - кидає нам чоловік та біжить організовувати натовп.

"Невдоволені свавіллям влади" повільно йдуть в сторону вул. Інститутської.