Сьогодні о пів на першу ночі невідомі обстріляли блокпост "Биківня" на Броварському проспекті в Києві. В цей час тут чергували четверо правоохоронців. Два співробітники ДАІ та двоє бійців батальйону "Київ-1". Ніхто не постраждав.

"Все відбулось дуже миттєво. І швидше за все, нападників було декілька. Вони з автоматичної зброї обстріляли будівлю стаціонарного поста. За попередньою інформацією, зробили це з боку лісу, через дорогу від КПП", - розповіли "Знай" в "Києві-1".

Матеріал по темі: Бійцям "Київ-1" погрожували через контрабанду зброї

Саме там, між деревами слідчі знайшли близько сорока відстріляних гільз. В спецбатальйоні уточнюють, що у відповідь вогонь не відкривали. Адже могли постраждати невинні. В міліції відкрили кримінальне провадження, зловмисників шукають. В "Києві-1" напад пов'язують із професійною діяльність. Адже декілька тижнів тому одному з бійців прострелили автомобіль.

"Ця подія ще раз доводить той факт, що багатьом не подобається наша робота. Хтось дуже не хоче щоб у столиці був порядок. Ніякі погрози, шантаж та інформаційні війни не змусять нас змінити Присязі, Україна і народу", - кажуть в "Києві-1". Пояснюють, що не дають провозити зброю до Києва. Багато разів їх пробували підкупити.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Читайте також: Силовики на під'їздах до Києва шукають в машинах зброю

Додамо, що в ніч на 2 березня 2014-го року цьому блок-пості загинуло троє співробітників ДАІ. Двоє сиділи в автомобілі. Один стояв поруч. А в будинку КПП в цей час спали троє "майданівців" з 16-ої сотні Самооборони. Двоє чоловіків та дівчина. Вони разом із "даішниками" несли чергування в ту ніч. Активісти не постраждали. Після цього випадку всі працівники ДАІ відмовилися патрулювати вулиці Києва. Вони повернулися до роботи тільки через місяць.

А за декілька днів підозрюваних у вбивстві затримали. Це був 16-річний школяр Олесь з Києва та 22-річний Григорій з Сум. Він до подій на Майдані, працював "живою" статуєю в центрі міста. Суди по цій справі тривають досі. Обвинувачені свою провину спростовують. В прокуратурі кажуть, що мають достатньо доказів.