Перший фестиваль популярної культури Comic Con Kyiv 2015 відбувається в ці дні в Києві. На фестиваль фантастики з'їхалися тисячі шанувальників комп'ютерних і настільних ігор, коміксів і японського аніме з усієї України.

В рамках заходу одразу в кількох залах одночасно проходять конференції, на яких маститі художники та аніматори діляться тонкощами своєї майстерності. Також проводять майстер-класи з малювання та комп'ютерної графіки для всіх бажаючих.

Крім того, на фестивалі також відкриті виставки фантастичною живопису українських авторів.

В окремому залі проводять відкриті змагання з настільних ігор.

"Ніколи б не подумав, що стільки дорослих людей захоплюються настільними іграми! Бажаючих зібралося стільки, що в ігровому залі буквально яблуку ніде впасти", - пише на своїй сторінці в соціальних мережах один з відвідувачів на ім'я Ігор.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Найпопулярнішим розділом фестивалю став конкурс на кращий костюм серед косплеєрів і ролевиков. Різноманітні феї, ельфи, відьми та чаклуни, маніяки-вбивці, персонажі комп'ютерних ігор, популярних телесеріалів і аніме змагалися на кращий костюм, а також фотографувалися з усіма охочими.

"Це єдине місце, після Хеловін-вечірки, де можна одягнутися опудалом, і при цьому ніхто не буде тикати в тебе пальцем", - каже столична старшокласниця Світлана.

Читайте також: Моделісти з усієї України зібралися в Києві (фото)

Щоправда, не обійшлося без проблем. Попри те, що організатори фестивалю заздалегідь оголосили он-лайн продаж вхідних квитків, на захід зібралося стільки бажаючих, що утворилися багатогодинні черги. Організатори вже вибачилися за це в соціальних мережах.

Нагадаємо, батьківщиною фестивалю Comic Con вважають Сан-Дієго (США), де його провели вперше більш ніж 40 років тому. Зараз аналогічні фестивалі відбуваються в усьому світі: США, Канада, Франція, Великобританія, Німеччина, Італія, Польща, Австралія, Індія, Японія - в кожному великому місті, де є шанувальники фантастики у всіх її різноманітних проявах.

В Україні цей яскравий захід проводять вперше.