Нашим підрозділах на фронті на Донбасі забороняють стріляти у бік агресора у відповідь. Про це заявив командир артилерійського підрозділу ВСУ.

"Кожен вечір наші позиції під Донецьком утюжать. Стріляти у відповідь не дають. Розвіддані не дають", - цитує воїна на своїй сторінці в Facebook главред "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов.

За словами військовослужбовця, вже тиждень вогневі позиції Авдєєвка-Пески- Водяне обстрілюються російськими терористами. "Кожен вечір наші позиції починають сильно і різко "прасувати". Ми висуваємося, розвертаємося, отримуємо цілі та чекаємо дозволу на вогонь з Києва. Поки чекаємо, сепари різко припиняють, і стріляти в тишу нам не дають вже однозначно, - обурюється командир підрозділу. - Навіть коли на Мар'янку перли, вони так не стріляли".

Читайте також: Як наші солдати поцупили з-під носа в сепаратистів БМП (відео)

Цікаво, що сепаратисти перед обстрілом присилають нашим воїнам повідомлення. "Прямо перед обстрілом і під час обстрілу сепари нам слали смс. Розвідка у них працює що треба. Беспілотники, пеленгатори мобіл. У нас такого і близько немає... Образливо. Стріляти у відповідь не дали. Солдати бешкетують, всі хочуть або воювати, або додому. Ми мало стріляємо, навики сирі, втрачаються дуже швидко. Дані розвідки нам не дають. Військові чекають дозволу з Києва на відповідь, оскільки контрбатарейну стрілянину вести не можна", - говорить військовий.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще