Всеукраїнська проща до Зарваниці Теребовлянського району 18-19 липня зібрала рекордну кількість паломників - 120 тисяч осіб.

Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України.

"Це - чи не найбільша за масовістю проща за останні роки. Участь у ній взяли члени Синоду єпископів УГКЦ на чолі з Патріархом Святославом (Шевчуком), Папський нунцій в Україні Архиєпископ Томас Ґалліксон, священнослужителі з Рима", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У Парагваї мільйон католиків зустрів Папу Римського (відео)

Цього року паломництво приурочили святкуванню 150-річчя з дня народження митрополита Андрея Шептицького та молитві за мир в Україні.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Глава УГКЦ зазначив, що на Всеукраїнську прощу до Зарваниці прибули матері загиблих українських воїнів.

"Ідучи в цю прощу за хрестом, ми принесли з собою до стіп Ісуса й Марії так багато нашого болю, стільки сліз і крові, стільки смертей ми бачили впродовж останнього року, Тут з нами є матері наших загиблих воїнів, які невпинно вмиваються сльозами і яким ми сьогодні хочемо поклонитися та разом із ними їхній материнський біль сьогодні принести до нашого Спасителя", - сказав він, звернувшись до прихожан.

На завершення урочистостей Патріарх Святослав освятив каплицю-меморіал Святого Юрія, збудовану на честь загиблих Героїв Небесної сотні та воїнів АТО.

У ній планують вмонтувати монітор, щоб постійно демонструвати інформацію про Героїв.