Міністр освіти Сергій Квіт закликав академічну спільноту України розвивати україномовну Вікіпедію. Про це повідомляє прес-служба Міносвіти.

"Це сприятиме формуванню й утвердженню сучасної української наукової та фахової термінології, спонукатиме до розвитку творчого потенціалу, а також розвиватиме пізнавальну активність підростаючого покоління", - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що на сьогоднішній день україномовна Вікіпедія налічує 680 тисяч статей та посідає 16 місце серед усіх мовних розділів.

Зазначено, що україномовна "Вікіпедія" дещо поступається іншомовним аналогам, зокрема за якістю наведеної інформації. Багато статей мають неповний і незавершений зміст чи недосконалу форму подачі, а це спонукає українських інтернет-користувачів звертатися до інших зрозумілих їм іноземних версій "Вікіпедії".

Читайте також: В Україні закрили більше 70 "неякісних" вузів

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Квіт закликав кожного українського науковця написати до мережевої енциклопедії дві-три фахові статті та попросив вузи долучити до цієї праці талановитих студентів.

Нагадаємо, що вчора Сергій Квіт повідомив, що в Україні ліквідували 70 вишів.