Незважаючи на поліпшення ситуації на ринку праці, тільки третя частина українців не боїться потрапити під скорочення або звільнення, а 35 відсотків взагалі не замислюються про можливість втратити робоче місце.

Як розповіла експерт Катерина Мащенко, в 2017 році на трудовій арені спостерігається досить позитивна динаміка: "Показник рівня конкуренції, hh-індекс, впав з 5 до 3 це означає, що на одне вакантне місце в середньому претендує три фахівці. Період пошуку нової роботи також скоротився і становить в більшості випадків від трьох до шести місяців. Разом з тим, 52% опитаних заявляють про стабільну зайнятость протягом останніх шести місяців - вони взагалі не змінювали постійного місця роботи. Також варто пам'ятати і про збільшення рівня мінімальної зарплати до 3200 грн". Про це пише LIGA.net.

Соціологічне дослідження показало, що кожен четвертий мешканець України не може позбутися нав'язливої ​​думки, що він може залишитися без роботи: це викликано страхом залишитися без фінансового джерела. З цього числа 79% хвилюються за забезпечення своєї сім'ї, 44% можуть задовольнити зарплатою лише власні потреби. І тільки 20% бояться не відсутності грошей, а професійної неспроможності.

Загалом, опитування показало, що для українців головним стимулом працювати і шукати кращі варіанти є необхідність забезпечувати свою сім'ю.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що майже половина шукачів скаржиться на вікову дискримінацію.

Популярні новини зараз
Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще